Reserveer nu in begroting 2022 voor zwerfafvalcampagne

Gepubliceerd 21 oktober 2021

Als je bij een gemeente werkt herken je dit: het najaar is de tijd van de begrotingsrondes. Wat zijn de plannen voor volgend jaar? Welk bedrag moeten we hiervoor reserveren? Denk hierbij aan de zwerfafvalcampagnes die je volgend voorjaar in wilt zetten om zwerfafval in je gemeente te verminderen. Tip: reserveer een bedrag voor de campagne Je plek schoon achterlaten? Zo gefikst!

Weinig kosten, mooi resultaat

Een aantal gemeenten heeft deze zomer al gebruikgemaakt van de materialen van de campagne ‘Je plek schoon achtergelaten. Zo gefikst!’. Kristen Papadopoulos, communicatieadviseur bij de gemeente Alphen aan den Rijn, is daar heel enthousiast over: "De website van Schouders onder Schoon met de toolbox is voor ons echt een uitkomst. Voor een relatief laag bedrag kunnen we toch mooie effectieve campagnes uitvoeren. En dat is fijn, want we hebben vaak maar een beperkt budget. Bovendien is het makkelijk in gebruik. We zijn erg blij met de hulp van Schouders onder Schoon!"

Welk bedrag kan ik reserveren?

Je kunt de materialen aanpassen voor je eigen organisatie, door bijvoorbeeld de naam van je gemeente op de communicatiemiddelen te plaatsen. Verder is het van belang na te denken waar je de campagne wilt gebruiken, bijvoorbeeld in de parken, het strand of andere gebieden. Wij kunnen je hierbij adviseren. Ook voor andere variaties van de foto’s kun je met ons contact opnemen. Dus: wil je als gemeente de Zo gefikst!-campagne volgend voorjaar gebruiken? Neem dit dan aankomende november al op in de begroting. Zodat in het parkseizoen van 2022 jouw campagne kan hangen in de gemeente. Voor meer informatie, download de toolbox of mail naar zwerfafval@rws.nl.