Wegens succes opnieuw aangeboden: Toepassingstraject Participatie

Donderdag 11 april start editie 2 van Toepassingstraject Participatie, van 10.00 – 12.30, tegenover station Utrecht Centraal. Schrijf je in!

De deelnemers van editie 1 vonden het zo interessant dat ze na de twee geplande bijeenkomsten om een derde vroegen. Tuurlijk kan dat! Nieuwe ideeën en uitwisselen van voorbeelden, tips en ervaringen voorzien in een behoefte en geven energie.  

Deelnemer Dorien Giesberts van de gemeente Zaanstad: “We zochten naar een nieuw beloningsbeleid voor vrijwillige opruimers van zwerfafval. Ik heb dit ingebracht tijdens het Toepassingstraject Participatie. Dit leidde tot verrassende inzichten. En tot een nieuwe aanpak, waarin (belangrijk!) vooral de vrijwilligers zich kunnen vinden. Fijn om zo met collega’s van andere gemeenten te kunnen sparren!”

Sta je ook voor de opgave om samen met inwoners en bedrijven te zorgen voor een schonere openbare ruimte? Omdat bewoners het initiatief nemen om zwerfafval op te ruimen en jou vragen hoe je ze ondersteunt? Of omdat je zelf bewoners, winkeliers en organisaties wil motiveren om zwerfafval op te ruimen? Wil je de samenwerking structureel vastleggen? Wil je nieuwe groepen bereiken? Wil je voorbeelden en do's en don'ts? Wil je sparren met collega's uit andere gemeenten? Dan is dit  iets voor jou.

Miranda Koffijberg van De Lynx en Margriet van de Poel van Rijkswaterstaat begeleiden ook editie 2.