Nieuwsbrief Zwerfafval - juni 2019

Schone Maas - Grave banner nieuwsbrief
juni 2019

Logo_IenW_RWS

In deze nieuwsbrief leest u over de activiteiten van Rijkswaterstaat bij de brede aanpak van zwerfafval en schone rivieren. Meer informatie vindt u op de pagina Aanpak zwerfafval op de website Afval Circulair.

Lees de online versie

Laatste toepassingstrajecten!

Aan al het goede komt een eind. Dat geldt ook voor onze gratis toepassingstrajecten. Dit jaar gaan er nog drie van start:

  • De basis op orde; start 19 september
  • Voorkomen van bijplaatsingen; start 25 september
  • Schone wegen; start 1 oktober.

Je kunt je nu al opgeven voor deze trajecten.

Het effect van gescheiden afvalbakken op de openbare ruimte

gescheiden-afvalbak-driekleuren_nbr

Op 5 juni zijn 17 gemeenten gestart met het toepassingstraject ‘Het effect van gescheiden afvalbakken op de openbare ruimte’. Doel is zoveel mogelijk data te verzamelen over het effect van gescheiden afvalbakken in de openbare ruimte. Wilt u uw resultaten delen met andere gemeenten? Of start u binnenkort met gescheiden afvalbakken in de openbare ruimte? Mail dan naar zwerfafval@rws.nl. Eind dit jaar behandelen we de verzamelde data in een vervolgbijeenkomst.

Nieuwe kennisoverzichten educatie, gedrag en communicatie gepubliceerd!

afvalscheiden_op_schoolbank_nbrBenieuwd wat je als school, gemeente of afvalinzamelaar kunt doen aan zwerfafval rondom een school? Of hoe je communicatie op een goede manier kunt inzetten om gedrag van inwoners op een positieve manier te veranderen? Bekijk dan het kennisoverzicht Gedrag en communicatie en het kennisoverzicht Afval op school.

Eerste hulp bij afval op school

Comm_afb_Afval_op_school_nbrMaak als docent het verschil! Steeds meer scholen willen aan de slag met afvalscheiding en zwerfafval in en rond de school. Hoe pak je dit aan?

Afval op school in de media

Knipsel_nbrRegelmatig verschijnen er in de media nieuwsberichten over afvalscheiden en afvalpreventie op scholen. Wij hebben een kleine greep uit deze nieuwsberichten in een overzicht gezet voor u.

10 tips voor effectieve schooncommunicatie

communicatietip_3_nbr

Communicatie is een belangrijk instrument om gedrag van inwoners op een positieve manier te veranderen. Gebruik deze 10 tips als je werkt met teksten, communicatie-uitingen en adviezen. Op deze manier zet de doelgroep eerder de gewenste stap.