Extra nieuwsbrief Zwerfafval

Schone Maas - Grave banner nieuwsbrief
september 2019

Logo_IenW_RWS

In deze nieuwsbrief leest u over de activiteiten van Rijkswaterstaat bij de brede aanpak van zwerfafval en schone rivieren. Meer informatie vindt u op de pagina Aanpak zwerfafval op de website Afval Circulair.

Lees de online versie

Laatste toepassingstrajecten!

Aan al het goede komt een eind. Dat geldt ook voor onze gratis toepassingstrajecten. Dit jaar gaan er nog drie van start:

  • De basis op orde; start 19 september
  • Voorkomen van bijplaatsingen; start 25 september
  • Schone wegen; start 1 oktober.

Je kunt je nog aanmelden!

De basis op orde - start 19 september 2019

Nbr_Groene_afvalbak_DenBDeze training is speciaal bedoeld voor gemeente-ambtenaren die nieuw zijn in de (zwerf)afvalwereld. Welke onderdelen moet je op orde hebben voor een schone gemeente? Afvalbakken, beheer, reiniging, bijplaatsingen, inwonerparticipatie, communicatie, monitoring en handhaving. Allemaal onderwerpen die van belang zijn bij een goede aanpak van zwerfafval. In deze training ontdek je wat er allemaal mogelijk is voor een effectieve zwerfafvalaanpak.

Voorkomen van bijplaatsingen - start 25 september

Bijplaatsing_karton_nbrVan bankstellen tot dozen en van kapotte TV’s tot gewone vuilniszakken. Bijplaatsingen zijn een lastig probleem. Oplossingen zijn er door goede inrichting van de omgeving, het op orde houden van de containers (plaatsen) of handhaving en gedragsverandering. In dit toepassingstraject ontdek je welke maatregelen in jouw gemeente zorgen voor minder bijplaatsingen.

Schone wegen - start 1 oktober

Bron: httpsbeeldbank.rws.nl_RijkswaterstaatZwerfafval valt op langs doorgaande wegen van gemeenten, provincies en het rijk. Het belandt in de berm van de rijbaan en het fietspad en opruimen is arbeidsintensief en soms gevaarlijk. Wil je aan de slag met zwerfafval langs wegen, meld je dan nu aan voor het toepassingstraject Schone wegen.
Foto: https://beeldbank.rws.nl, Rijkswaterstaat