Ontvang Gratis Advies op Maat voor Plasticvrije Rivieren op 2 november!

Werk jij bij een gemeente langs de grote rivieren? Houd je je bezig met zwerfafval en schoon en wil je meehelpen om de rivieren vrij te houden van plastics? Dan nodigen we je van harte uit voor de online informatiebijeenkomst Advies op Maat voor Plasticvrije Rivieren op 2 november 2023 van 10.00 tot 11.30 uur.

🌟 Wat kun je verwachten? Het ministerie van IenW deelt zijn kennis over succesvolle aanpakken om plastic zwerfafval langs en in rivieren te voorkomen. En het biedt gratis advies op maat aan! Dit traject omvat niet alleen advies, maar ook financiële ondersteuning voor projectkosten die bijdragen aan minder plastic in het water.

🌊 Hoe kunnen we plastic zwerfafval voorkomen? Denk aan maatregelen zoals het verminderen van recreatief afval bij rivierstrandjes tijdens de zomer en het tegengaan van bouwafval dat in de rivier waait vanuit containers en bouwplaatsen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de 7 eenvoudig toe te passen maatregelen die je als gebiedsbeheerder kunt nemen.

📢 Aanmelden voor deze bijeenkomst kan door een mail te sturen naar zwerfafval@rws.nl o.v.v. ‘Advies op maat bijeenkomst 2 november’. Meer weten? Bekijk dan hier onze site en kennisbibliotheek.

📅 Datum: 2 november 2023

🕙 Tijd: 10.00 - 11.30 uur